Diepe wortels in de transportsector

De wortels van transportbedrijf Mermans – Van Houdt reiken terug tot kort na de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels staat met Marc Mermans al de derde generatie aan het hoofd van dit familiebedrijf. Mermans – Van Houdt groeide doorheen de jaren uit tot een succesvol transportbedrijf waar nog steeds het familiale karakter overheerst.

Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog start grootvader Mermans met het vervoer van kolen en meststoffen in de Kempen. Dankzij de eigen vrachtwagen en de joviale klantenaanpak kent het bedrijf meteen succes. In 1966 richt zoon Louis Mermans de bvba Mermans – Van Houdt op. De aandacht verschuift stilaan naar binnenlands vervoer van turf, beton- en bouwmaterialen.

Specialist in de bouwsector

Begin jaren ’80 bestaat het wagenpark uit een aantal kipwagens, maar zijn het vooral de twaalf kraanwagens die de aandacht stelen. Op dat moment is het ongezien dat chauffeurs een eigen mobiele kraan gebruiken om autonoom te laden en lossen op bedrijfsterreinen en bouwwerven. Mermans – Van Houdt groeit in die jaren gestaag als algemene transporteur met de bouwsector als belangrijke klant. Daarbij spelen we steeds in op de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Verruimen naar zeecontainers

Om minder afhankelijk te zijn van de weer- en seizoengevoelige bouwsector, richt Mermans – Van Houdt zich vanaf midden jaren ’80 aanvullend op het nationale en internationale transport van zeecontainers. De Antwerpse haven ligt vlakbij, waardoor ook hier een enorm potentieel ligt.

Derde generatie aan het roer

Met Marc Mermans staat sinds 1991 inmiddels de derde generatie aan het roer van dit succesvolle all-round transportbedrijf. Met in totaal meer dan 60 trekkers en 120 opleggers kan Mermans – Van Houdt vrijwel elke transportopdracht aan. De zaakvoerder beschikt over een uitgebreid en gemotiveerd team van ervaren chauffeurs, mecaniciens en administratieve krachten. Inmiddels bouwde het bedrijf aanvullende diensten uit op vlak van uitzonderlijk transport, opslag & overslag en onderhoud & herstellingen.

Interesse in een samenwerking?

Contacteer ons vandaag nog